Zahraničné výskumné a vývojové tímy využívajú na recykláciu elektronického odpadu ultrazvukové senzory

Abstrakt: Malajský R&D tím úspešne vyvinul inteligentný kôš na recykláciu elektronického odpadu, ktorý využíva ultrazvukové senzory na zistenie jeho stavu. Keď sa inteligentný kôš naplní 90 percentami elektronického odpadu, systém automaticky odošle e-mail príslušnému recyklačnému zariadeniu. spoločnosť a požiada ich, aby ho vyprázdnili.

OSN očakáva, že do roku 2021 sa na celom svete vyhodí 52,2 milióna ton elektronického odpadu, ale len 20 percent z toho možno recyklovať.Ak bude takáto situácia pokračovať do roku 2050, množstvo elektronického odpadu by sa zdvojnásobilo na 120 miliónov ton.V Malajzii sa len v roku 2016 vyprodukovalo 280 000 ton elektronického odpadu s priemerom 8,8 kilogramu elektronického odpadu na osobu.

Inteligentný kôš na recykláciu elektronického odpadu

Inteligentný kôš na recykláciu elektronického odpadu, infografika

V Malajzii existujú dva hlavné typy elektronického odpadu, jeden pochádza z priemyslu a druhý z domácností.Keďže elektronický odpad je regulovaný odpad, podľa malajzijskej vyhlášky o životnom prostredí sa odpad musí posielať do vládou autorizovaných recyklátorov.Elektronický odpad z domácností, naopak, nie je prísne regulovaný.Do domového odpadu patria práčky, tlačiarne, pevné disky, klávesnice, mobilné telefóny, fotoaparáty, mikrovlnné rúry a chladničky atď.

Aby sa zlepšila miera recyklácie elektronického odpadu z domácností, malajský tím výskumu a vývoja úspešne vyvinul inteligentný kôš na recykláciu elektronického odpadu a aplikáciu pre mobilné telefóny na simuláciu inteligentného systému nakladania s elektronickým odpadom.Bežné recyklačné koše premenili na inteligentné recyklačné koše, pričom pomocou ultrazvukových senzorov (ultrazvukový senzor) zisťovali stav košov.Napríklad, keď sa inteligentný kôš na recykláciu naplní 90 percentami svojho elektronického odpadu, systém automaticky odošle e-mail príslušnej recyklačnej spoločnosti a požiada ju, aby ho vyprázdnila.

Ultrazvukový senzor

Ultrazvukový senzor inteligentného koša na recykláciu elektronického odpadu, infografika

„V súčasnosti sú verejnosti známe skôr bežné recyklačné koše zriadené v nákupných centrách alebo špeciálnych komunitách, ktoré spravuje Úrad životného prostredia, MCMC alebo iné mimovládne zložky.Zvyčajne za 3 alebo 6 mesiacov príslušné jednotky vyčistia recyklačný kôš.“ Tím chce zlepšiť efektivitu a funkčnosť existujúcich nádob na elektronický odpad pomocou senzorov a cloudových služieb, ktoré umožnia obchodníkom s recykláciou dobre využívať ľudské zdroje bez obáv. o prázdnych nádobách.Zároveň je možné zriadiť viac inteligentných recyklačných nádob, ktoré ľuďom umožnia kedykoľvek vložiť elektronický odpad.

Otvor v inteligentnej nádobe na recykláciu elektronického odpadu je malý a umožňuje iba mobilné telefóny, notebooky, batérie, dáta a káble atď. Spotrebitelia môžu vyhľadávať nádoby na recykláciu v okolí a prepravovať poškodený elektronický odpad pomocou aplikácie pre mobilné telefóny.“ domáce spotrebiče nie sú akceptované, je potrebné ich zaslať do príslušnej recyklačnej stanice“

Od vypuknutia COVID-19 DianYingPu pozorne sleduje priebeh epidémie, poskytuje lepšie ultrazvukové senzory a lepší servis príslušným podnikom podľa najnovších nariadení a opatrení národných a miestnych vlád.

Terminál snímača pretečenia odpadkového koša

Terminál snímača pretečenia odpadkového koša


Čas odoslania: august-08-2022